Herrgruppen spelar biljard

Varje torsdagsförmiddag samlas ett gäng morgonpigga herrar för att ”hänga” med varandra, ni vet snacka sport, motorer och livets anekdoter i största allmänhet. Det är fritt att göra vad man vill, bara prata över en kopp kaffe, spela TV-spel, spela kort, baka och idag fick vi som ville oss en första grundlektion i biljardspelet ”Snooker” av Eskil Brunsberg. Egentligen är det här inget snookerbord men det går bra ändå, förklarar Eskil för oss oinvigda.

P1000741

Eskil har inte alltid spelat biljard utan har börjat spela för ett par år sedan och är nu fast, och riktigt proffsig om ni frågar mig (Karin, aktivitetsledare). Här är det Ingemar som får berättat för sig var man får lägga den vita bollen när föregående spelare oavsiktligt skjutit ner den i hålet.

P1000738

Det finns hjälpmedel (kratta) att tillgå när lägena blir något knixiga att reda ut. ”Aj då, en snedträff, skrattar Ingemar!

P1000735

Djup koncentration när Eskil tar sikte och stöter till. Det finns viktiga regler att tänka på som att inte stöta biljardkön i duken, absolut förbjudet. Inga svordomar eller stampande i golvet som kan få bollar att rulla i hålet. Ibland är det hårfin skillnad på om den ligger kvar eller rullar i. Hur kul som helst, säger Karin som höll på att missa ett inbokat möte med chefen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s