Lillsidans studiebesök på Westerlundskagården

Anders Lundkvist ifrån Westerlundsällskapet guidade oss, sällskapet som bildades 1984 har i dag närmare 700 medlemmar. Huset som både var mottagning och privatbostad är numera ett museum över doktor Westerlunds liv och gärning..Vi fick besöka både väntrummet och mottagningsrummet samt hans privata våning en trappa upp. Kläderna hänger prydligt kvar i samma skick.Vi lyssnade andäktigt när Anders berättade om denna doktor som redan då förstod att kropp och själ hänger ihop. Hans recept var vikten att få arbeta eller ha en sysselsättning, god mathållning och att röra på sig. Själv åkte han gärna enmansdroska på Enköpings gator och under senare år satt han i denna rullstol som barnbarnen körde när han skulle ut på promenad..

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s