Träffpunkt Ljunggården

Välkomna till Träffpunkt Ljunggården!

Träffpunkt Ljunggården, en mötesplats för dig över 65!
Vi vill att vår mötesplats ska vara ett ställe där man kan dela många goda skratt, uppleva många nya saker, känna sig välkommen och dricka en riktigt god kopp kaffe! Vi vill uppmuntra dig att delta i olika sociala sammanhang och vara fysiskt aktiv. Nya utmaningar och äventyr väntar och vår förhoppning är att skapa en mötesplats med såväl nya spännande aktiviteter som gamla uppskattade.

Gemenskap och sociala relationer
Gemenskap och sociala relationer har stor betydelse för hälsa och livskvalitet för de allra flesta, det är en viktig del av ett hälsosamt liv. Människor som är dagligt aktiva lever längre. De som har ett fungerande socialt liv är piggare, friskare, gladare och löper mindre risk att drabbas av olika sjukdomar. De allra flesta av oss vet att fysisk aktivitet är bra för hälsan, men alla kanske inte tänker på att det är lika viktigt med den sociala biten och att aktivera hjärnan dagligen med tankeverksamhet. Det kan handla om att spela spel, delta i frågesporter eller tipspromenader till att lösa sudoku eller korsord. Hos oss kan du hitta både den sociala samvaron och stimulerande hjärngymnastik.

Fysisk aktivitet
Att röra på sig behöver inte betyda att du tränar på gym eller springer runt i ett motionsspår, det är den enkla och dagliga formen av rörelse (som verkligen blir av) som spelar roll. Gå i trapporna istället för att ta hissen, ta cykeln till affären istället för bilen, ta en skön promenad i närområdet, delta i vår cirkelträning, balansträning eller lättgymnastik. Det är aldrig försent att förändra sina livs vanor vad du än bestämmer dig för.

Vi vill gärna att så många som möjligt ska kunna och få möjlighet att engagera sig i sociala och fysiska aktiviteter. Titta i vårt aktivitetsprogram till höger i menyraden vad som händer i veckan.

Din åsikt är viktig
Dina förslag och åsikter är något som vi värdesätter väldigt högt, eftersom vår målsättning är att skapa en mötesplats där du som besökare kan vara med och påverka, utforma och tycka till om. Berätta gärna för oss vad du tycker.

Våra öppettider
Du är välkommen att besöka oss när du vill, du behöver inte boka ditt besök i förväg och det kostar såklart ingenting att besöka träffpunkten. Vi har öppet alla vardagar klockan 10.00- 15.00 med lunchstängt klockan 12.00 – 13.00 om inte annat anges i vårt aktivitetsschema till höger i menyn.

Café och lunchrestaurang
I anslutning till träffpunkten finns ett café där du kan köpa kaffe, te, smörgås, bakverk, glass och kvällstidningar. Du kan även passa på att äta på Ljunggårdens lunchrestaurang.

Varmt välkomna!